Dhuna Ndaj Grave Pdf Free

Dhuna ndaj grave pdf free

This banner text can have markup.

Dhuna ndaj grave

Search the history of over billion web pages on the Internet. Full text of " Revista Albislam Gruaja dhe familja Dilemot e studenteve mes morteses dhe perfundimit te studimeve A duhet te legalizohet aborti? Ji to litojme doshurine e Wkeshortes Problem! E kthj elite, e ngrohte, delikate, te fton qe megjitha shqisat tajetosh ate. Te duket sikur asgje nuk mund ta turbullon kthjelltesine e dites pranverore.

For, ja qe ndodhitejo cdohere u pershtaten deshirave tona. Si te bur- gosurit, detyrohemi te ballafaqohemi me realitetin e dhimbshem, gjendjen e veshtire te muslimaneve tek ne dhe bote. Braktisja e shume obligimeve fetare, akuzat e vazhdueshme ne llog- ari te Islamit, etiketat e ndryskme fyese per besimtaret e perkushtuar, coroditjet seksuale, abortet neper shkollat fillore, femijet e braktisur, dhuna ndaj tyre, ngacmimet seksuale jane vetem disa nga listaegjate e problemeve qe i brengosin muslimanet.

Fenomeni i "festave te stines" nga ana tjeter tek shumica e njerezve krijon nje opsesion te manifestuar nepyetjet nevrike, si t'ia bejme, ku ti kalojme, si te vishemi, si do t'ia bejme me dhuratat e keshtu me radhe. Festimi i matures, dita e hyrjes ne radhet e te pjekurve, ashtu sic eshte kuptuar nga shoqerite tona, eshte dukuri problematike qe eshte ngritur ne shkallen e opsesionit. A jemi te pjekur, sepse sonte nen mbikeqyrjen e profesoreve tone, gjerat qe ishin te ndaluara per neve behen te lejuara?

Ne shoqerite e "hapura" dhe "demokratike", siketo netecilatjetojme, alkooli, droga, orgjite e shfrenuara ne kete natefshihen nga lista e tabuve.

Si duket tanijemigati, t'i provojmeedhe keto dukuri "joshese" temodernizmit.

Përmbajtja

Ata qe kane dyshime kane te drejte te vertetohen ne keto pohimet tona. Shpenzimi i shumave astronomike per kete mbremje me siguri nuk flasin shume per pjekuri. Ajo qe te lepafjale, eshte fakti qe shume njerez huazojne te holla qefemijeve te tyre t'ua mundesojnepjesemar- rjen ne shfaqen e kesaj mbremjeje, ne sfilaten e "pjekurise". Si duket per fustanet "zhveshes" dhe kostumet "jirme" ka buxhet. Fatkeqesisht njezell i tille, nuk tregohet kur jane nepyetje nevojtaret e popullit.

Eshte thene: Fillimi i zgjidhjes se problemit eshte diagnostikimi i tij. Mendojme se te mencurit e popullit kete e kane kuptuar. Ate qe duhet ta bejne eshte t'i perveshin menget dhe t'iafillojnepunes.

DHUNA NDAJ GRAVE NUK PO NDALET

Tani mos i mbyllni syte dhe vazhdoni te kenaqeni me bukurite e pranveres. Besimtari me shume se dikush tjeter e ka kete te drejte. Zotiju dhashte te mira ne dynja dhe ne ahiret.

73120006-Dhuna-Kuptimi-dhe-llojet-e-saj-Shkaqet-e-dhunes-ne-familje.pdf

Ngritja e administrates se Bushit per keto tri fjale ne nivel te Mantres formule magjike ne baze te besimit ne fuqi te mbinatyrshme, sipas bramaneve dhe hinduseve kombetare pas 11 shtatorit ka ndikim te keq mbi demokracine amerikane, mbi psiken amerikane dhe poziten e ShBA-se ne bote. Perdorimi i kesaj fraze e varros pergatit- jen tone per nje kunder shtim efikas me sfi- dat reale me te cilat ballafaqohemi nga fanatiket te diet mund te na kundershtojne me terrorizem.

Demin qe e bene keto fjale - nje veteplagosje klasike - gjithsesi eshte me i madh dhe i tejkalon edhe enderrat me te guximshme te shkaktareve fanatike te e kultures se frikes. Fraza vetvetiu eshte e pakuptimte. Terrorizmi nuk eshte armik por teknike e luftes - frikesim politik me vrasje te jolufte- tareve pa arme. Perseritja e shpeshte e "luftes kunder ter- qellimeve te tyre politike.

Sipas nje analize nga ekspertet, nenat ne sallen e lindjes pesojne dhune fizike apo psikologjike

Perkrahja per Bushin ne zgjedhjet e vitit , po ashtu, ishte e mobilizuar nga ajo se "kombi ne lufte" nuk e nderron komandimin gjate kohes se luftes. Duke theksuar se kjo lufte eshte thuajse e njejte sikur ato kunder Nazizmit dhe Stalinizmit duke injoruar faktin se Gjer mania naziste dhe Rusia Sovjetike ishin forca te medha, ndersa statusi i Al Kaedes madje as nuk mund te afrohet ne ate nivel , administrata mund te pergatite mundesine per lufte me Iranin.

Ky lloj i luftes atehere do ta shtyje Ameriken ne konflikt te vazhd- uar ku do te ishin perfshire Iraku, Irani, Afganistani, e ndoshta edhe Pakistani. Kultura e frikes eshte si nje xhind i liruar nga llamba. Ajo mund ta fitoje jeten e vet - dhe mund te jete demobilizuese. Amerika tani eshte e ndare, e pasig- urt dhe potencialisht nen ndikim shume te madh te panikut ne rast te sulmeve te reja terroriste mbi SHBA-te.

Kjo eshte rezul- tat i larjes se trurit gjate ketyre pese viteve per ter- rorin, gje qe nuk ndodhi ne disa vende tjera Britani, Spanje, Itali, Gjermani, Japoni. Ky lloj i frikes qe perhapet gjeneron nje momentum impuls te vecante.

Perse grate i mbrojne burrat e dhunshem?

Terror-ndermarresit, zakonisht te pershkruar si ekspert per thy- erjen e terrorizmit jane te kycur ne garen per vertetimin e ekzistences se tyre.

Per kete shkak, detyra e tyre eshte qe ta bindin publikun se jemi duke u ballafaquar me kercenime te reja. Amerika po behet e pasigurt dhe gjithnje e me teper paranoike. Ne vitin Kongresi shenoi vende ne SHBA si caqe potenciale te rendesishme te terror- I Nderkohe, "lufta kunder terrorizmit" e demtoi rende Ameriken ne nivel nderkombetar.

Dhuna ndaj grave pdf free

Per kete kontribuoi edhe lufta ne Irak dhe trajtimi i civileve irakiane nga ushtria amerikane, si ai palestinezeve nga ana e Izraelit. Amerika tani eshte e ndare, e pasig- urt dhe potencialisht nen ndikim shume te madh te panikut ne rast te sulmeve te reja terroriste mbi SHBA- te. Kjo eshte rezultat i larjes se trurit gjate ketyre pese viteve per terrorin, gje qe nuk ndodhi ne disa vende tjera isteve.

Deri ne fund te po atij viti numri u ngjit ne 1. Sipas te dhenave te tanishme ne SHBA ka Javen e kaluar ketu ne Uashington, gjate vizites sime ne nje zyre te gazetareve, nevojitej te kaloj neper njeren prej atyre kon- trolleve absurde. Nje person ne uniforme kerkoi nga une qe te plotesoj nje formular, te tregoj leternjoftimin dhe ta shpjegoj arsyen e vizites sime. A do te ndodhte qe nje terror- ist i cili vjen per vizite te shkruante se qellimin e ka "ta hedhe ndertesen ne ere?

A do ta arrestonte personi i uni- formuar kete person qe pranoi vet, kete vetevrases potencial - me bombe? Qe absurdi te jete edhe me i madh, qendrat e medha tregtare, sallat e koncertit ose kine- mate nuk kane asnje procedure. Ky lloj i procedures se "sigurimit" u be rutine, mbi te cilen hidhen qindra milione dollare dhe ka ndikim mbi okupim mental.

Uploaded by

Qeveria ne cdo nivel stimulon paranojen. Ne kete paranoje ndikirn kane edhe mas-mediat.

Dhuna ndaj grave pdf free

Disa kanale kabllovike dhe mediume te shtypura, mendojne se horor-skenaret e terheqin publikun ndersa ekspertet e "terrorit" dhe "konsultantet" japin vizione autentike te apokakpses me te cilat ushqehet publiku amerikan. Po ashtu, edhe industria zbavitese entertainment hyri ne loje. Per kete shkakTV serialet dhe filmat ne te cilat e keqja njihet permes linjave arabe, ndonjehere e potencuar me gjestikulime fetare e shfrytezon shqetesimin e publikut dhe e stimulon islamofobine.

Textile printing paste pdf to excel

Eshte shume shqetesues dhe nje keqesim i gjithanshem ne sferen e respektimit te te drejtave te njeriut. Kultura e frikes shkaktoi jotolerance, dyshim ndaj te huajve dhe procedura te cilat e varrosin kuptimin elementar te gjyqesise.

I pafajshem deri sa nuk vertetohet, u shnderrua ne - nese nuk ka bere. Nderkohe, "lufta kunder terror- izmit" e demtoi rende Ameriken ne nivel nderkombetar. Per kete kon- tribuoi edhe lufta ne Irak dhe trajtimi i civileve irakiane nga ushtria amerikane, si ai palestinezeve nga ana e Izraelit.

Vetem nje Amerike e rregullu- ar dhe racionale mund ta avancoje sig- urine elementare nderkombetare e cila nuk do te lere hapesire per terrorizem. Ku eshte lideri amerikan te thote - Mjafton kjo histeri, ndaleni paranojen. Madje edhe nese ndodhin sulme te reja terroriste, nje mundesi e cila nuk mund te mohohet, duhet te tregoje pak kuptim. Perktheu: M. Cila eshte liria te cilen e gezojne myslimanet ne France ne lidhje me integrimin dhe identitetin?

Si i shikojne fete tjera? Si i zhvillojne mysli- manet besimet dhe simbolet e tyre ne Evrope? Ky raport ne fillim thote: integrimi i myslimaneve te Frances, numri i te cileve eshte ngritur ne me shume se pese milion myslimane, paraqet per- jashtim ne mbare Evropen.

Much more than documents.

Ky raport tregon se gjendja ne France dallon teresisht. Shtatedhjete e dy per qind e myslimaneve ne France nuk shohin asnje konllikt mes Islamit dhe Perendimit. Dyzet e gjashte per qind e tyre Islamin e ven- dosin ne rend te pare para cdo gjeje, kurse 42 per qind i konsiderojne vlerat franceze para cdo gjeje. Myslimanet e Frances jane me te hapurit ndaj feve tjera ne krahasim me I myslimanet e Anglise, Gjermanise, Holandes dhe vendeve tjera evropiane. Sa i perket arsimit, ky raport tregon se levizja e arsimit ne France deshmon komplot i cili e pengon levizjen inte- gruese te shoqerive myslimane ne France ne forme te qarte, sidomos me arritjen e emigranteve te rinj, te cilet kerkojne me shume kohe per integrime ne shoqeri.

Ministri i Puneve te Brendshme i Frances, Nikola Sarkozi, kandidati per zgjedhjet presidenciale, thote: me shume se gjysma e institucioneve islame ne France, te cilat kapin shifren prej Sa i perket prapavijes politike, ky raport tregon se dobesia e integrimit te myslimaneve ne shoqerite evropiane zakonisht ka te beje me qendrimin e qev- erive ndaj tyre, apo per shkak te pervetesimit te luftes kunder terrorizmit, e cila zakonisht mysli- manet i vendos ne listen e objektivave.

Ne keto institucione zakonisht jane te pranishem marokenet, algjerianet dhe turqit. Drejtori per ceshtjet e feve ne Ministrine e Brendshme, Bernard Xhodar, tregon se vitet e fundit ka deshmuar revolucion fetarizmi kolektiv i myslimaneve ne France.

Sa i perket prapavijes politike, ky raport tregon se dobesia e integrimit te myslimaneve ne shoqerite evropiane zakonisht ka te beje me qendrimin e qev- erive ndaj tyre, apo per shkak te pervetesimit te luftes kunder terror- izmit, e cila zakonisht myslimanet i vendos ne listen e objektivave.

Prej shoqerive me te dalluara ne kete drejtim eshte komuniteti islamik ne Britani, i cili vuan nga diskriminimi per shkak te politikes se kryeministrit Toni Bier, i cili mbeshtet Ameriken ne luften e tij kunder terrorizmit.

Dhuna ndaj grave pdf free

Ne France, sipas raportit, ndryshon gjendja, sidomos nen hijen e politikes se kryetarit aktual te Frances, Zhak Shirak, e cila politike eshte kunder poli- tikes amerikane ne Irak, duke ia shtuar kesaj edhe solidarizimin me myslimanet ne pergjithesi dhe arabet ne vecanti. Raporti perfundon duke treguar se ne kohen e fundit te rinjte myslimane franceze jane te dhene pas xhamive dhe thirrjes islame, sidomos me perhapjen e globalizmit dhe renies kulturore dhe shoqerore. Vlen te permendet se numri i mysli- mane ve ne France arrin deri ne gjashte milione, domethene paraqesin 10 per qind te banoreve.

Jane me prejardhje nga 53 shtete dhe flasin 21 gjuhe te ndryshme krahas frengjishtes. Algjerianet paraqesin shumicen e mysli- maneve te Frances. Sipas statistikave, ne mesin e ketyre gjashte milione myslimaneve ne France, rreth dy milione jane te lindur ne France, shumica e tyre sipas termi- nologjise algjeriane quhen "levizes", domethene bijte e atyre qe kane bashkepunuar me Francen gjate okupimit francez te Algjerise. Kurse tjeret jane emigrante qe kane ardhur nga shtetet islame dhe shtete te ndryshme arabe.

Mall stara zaggora address book

Ne pergjithesi, algjerianet paraqesin shumicen e komunitetit mysliman ne France dhe perafersisht paraqesin mije banore, pasojne marokenet, me mije, me pas tunizianet me mije banore, ndersa vijojne afrikanet nga jugu i Sahares dhe libanezet mysli- mane. Francezet myslimane nuk paraqesin njesi kombetare e as gjuhesore dhe kjo e sqaron faktin e ekzistimit te shoqatave islame me rrenje te ndryshme kulturore, medhhebore dhe origjine gjeografike.

Kjo llojllojshmeri u shfaq ne menyre te qarte gjate themelimit te keshillit francez per fene islame, ku ministri i Puneve te Brendshme tentoi te perfaqe- son ne kete keshill xhamia dhe gjashte shoqata me te medha, te cilat jane: - Unioni i organizatave Islame ne France, i cili organizon per cdo vjet konferencen e njohur si Burxhi.

Eshte themeluar ne vitin dhe dallohet me strukturimin e tij te mire organiza- tiv, pasi qe dominon me shoqata, me e dalluara eshte "Rinia Islame" dhe krahu i tyre studentor ne Universitet, e cila njihet me emrin "Studentet Myslimane".

Historikisht lloga- ritet si institucioni me i vjeter qe per- faqeson myslimanet ne France. Eshte themeluar ne vitin dhe qe nga fil- limi eshte i lidhur me komunitetin algjerian ne France.

Dhuna ndaj grave pdf free

Financimi behet nga Algjeria. Dekani i kesaj xhamie, Delil Ebu Beker, perkujdeset edhe per shtatedhjete xhamia tjera. Perbehet nga emigrantet marokene dhe financohet nga mbreti i Marokut.